Fotel kierowcy-gdzie można przerobić.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mirek123
    Classic
    • 2006
    • 21

Zamieszczone przez Samiec
    Napisal bys w jakich silnikach dokladnie :wink: Ale domyslalm sie ze chodzi o 110KM i 130KM TDI?
    Gdzies roznice byly juz chyba podawane na forum...ale juz nie pamietam na 100% ops:
    Dokładnie o te właśnie chodzi.
    Też szukałem i niestety nie znalazłem... A wydawało mi sie, że było ops:
    President Johnson_II_ACS + President Iowa
  • JPS1972
    Ambiente
    • 2005
    • 247

Czy macie może jakiś namiar na "warsztat", w którym można przerobić fotel kierowcy? Chodzi o to aby obniżyć jakoś fotel. W grę nie wchodzi kupno nowego.
    Pozdrawiam
    Jacek

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nie bardzo bedzie jak obnizyc, chyba ze bo go jakos pospawac na sztywno. Jak chcesz bardzo nisko, to trzeba szukac fotela kubelkowego w wersji turystycznej(bardziej miekki).

BTW Ile masz wzrosu, ze az tak to Ci przeszkadza. Ja mam kumpla ktory ma 2,05 i miesci mi sie w aucie :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• JPS1972
        Ambiente
        • 2005
        • 247

Mój kolega jest BARDZO wysoki. W swojej Octavii siedząc widzi uszczelkę (górną) szyby - tak przynajmniej mówi. Dlatego chce obniżyc fotel.
        Pozdrawiam
        Jacek

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Hehe, to gogle i czapka na glowe i przez szyber :twisted:
          Ale tak jak mowie, mozna by probowac wyrzucic ten mechanizm do podnoszenia, bo troche na nim sie traci cennych centymetorow. A tak, to watpie, ze cos wiecej uda sie zrobic.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• franca
            Rider
            S_OCP Member
            • 2004
            • 532

a to taka ciekawostka w sprawie wysokości fotela kierowcy. fotel w clasiku opuszcza sie duzo niżej niż w riderze. napoczatku tego niezuwazylem ale ostatnio jechalem "c" i bylem w szoku jak nisko siedze

Komentarz

• JPS1972
              Ambiente
              • 2005
              • 247

Sprawa fotela została wyjaśniona. :yay:
              Okazało się, że w 2004 roku była montowana pewna partia foteli w których siedzisko było grubsze (czyli siedzia się wyżej).
              Pozdrawiam
              Jacek

Komentarz

• perfex
                L&K
                • 2005
                • 1117

Re: Fotel kierowcy-gdzie można przerobić.

Zamieszczone przez JPS1972
                Czy macie może jakiś namiar na "warsztat", w którym można przerobić fotel kierowcy? Chodzi o to aby obniżyć jakoś fotel. W grę nie wchodzi kupno nowego.
                Renowacja tapicerki skórzanej. Profesjonalne tapicerstwo samochodowe i motocyklowe. Tapicerka jachtowa. Obszywanie kierownicy skórą i inne usługi.

Ja mailowalem do tej firmy bo planuje przerobke foteli przednich, powiedzieli 200/sztuka. Chyba sie skusze. Siedzenia to chyba rzecz ktora mi najbardziej nie pasuje w Octavii. Sa dosc beznadziejne. Planuje przedluzenie siedziska, przedluzenie i zupelne przeprofilowanie oparcia.
                Pozdrawiam
                perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Paweł T
                  Elegance
                  • 2006
                  • 784

A po co tu jeszcze upuszczać siedzenie, skoro siedzi się już prawie na podłodze. Chyba że faktycznie montowali jakąś wersję z grubszymi siedziskami. Ja u siebie trochę podnoszę siedzenie, a mam 1,87 bo inaczej to ciężko wysiąść z auta.
                  TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• autorus
                    Rider
                    • 2004
                    • 508

perfex, ja juz będziesz w tej firmie to pogadaj o rabaciku dla OCP. Ja bym chętnie u nich zrobił ta kierownicę a to z tego powodu że podjadę samochodem i go zostawię i nie będę się martwił gdzie zdemontować kierownicę, jak zdjąc poduchę itd. Tylko szkoda że to 9 godzin trwa. czy te 200zł jest z vat?

Autorus
                    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• maciek
                      Ambiente
                      • 2005
                      • 172

Majstrowałem ostatnio przy fotelu i zauważyłem że da się troche poprawić dolne położenie fotela. Po wyjęciu go trzeba odkręcić mechanizm regulacji (3 śrubki) po czym obniżyć siedzisko (np usiąść na folelu) i w tej pozycji włożyć spowrotem mechanizm. Różnicy poziomów nie mierzyłem, ale jest wyraźnie odczuwalna.
                      OCTAVIA '01

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez Paweł T
                        A po co tu jeszcze upuszczać siedzenie, skoro siedzi się już prawie na podłodze. Chyba że faktycznie montowali jakąś wersję z grubszymi siedziskami. Ja u siebie trochę podnoszę siedzenie, a mam 1,87 bo inaczej to ciężko wysiąść z auta.
                        widzisz... wszystko kwestia upodoban :wink: ja mam tylko 172cm a chetnie bym siedzenie bardziej obniżył :zlosnik: Chyba przetestuję opisywany w tym wątku sposób
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• perfex
                          L&K
                          • 2005
                          • 1117

Zamieszczone przez autorus
                          perfex, ja juz będziesz w tej firmie to pogadaj o rabaciku dla OCP. Ja bym chętnie u nich zrobił ta kierownicę a to z tego powodu że podjadę samochodem i go zostawię i nie będę się martwił gdzie zdemontować kierownicę, jak zdjąc poduchę itd. Tylko szkoda że to 9 godzin trwa. czy te 200zł jest z vat?
                          Wydaje mi sie ze te 200 to jest bez faktury ale nie jestem pewien. Sprawdzam jeszcze innych tapicerow, jakichs blizej mnie bo ten werson niebyt mi po drodze.
                          Pozdrawiam
                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

Pracuję...